Újra pancsolhatunk

2022.07.26. 13:31

Kinyitott a felújított szászvári strand

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Unger Tamás

Kinyitott a szászvári strand - mint ismeretes, az eredeti tervek szerint már július eleje óta várta volna a fürdőzőket a megújult létesítmény, a víz minősége azonban nem felelt meg minden szempontból az előírásoknak.  A legutóbbi vízmintavétel azonban eredményesen és sikeresen zárult, így hétfő óta várják a strandolókat Szászváron.

A nyitás alkalmából az első napon a helybélieknek nem kellett belépőt fizetniük, további kedvezmény, hogy a héten szerdától péntekig (július 27-től 29-ig) a szászvári 18 éven aluli fiatalok számára a strand szintén ingyenes. A gyerekek a szászvári iskolában kaptak grátisz belépőjegyeket is, azokat a jövő héttől felhasználhatják. A tervezett babaúszás is startol hamarosan - augusztus 8-ától várják a legkisebbeket a foglalkozásokra.

Szászváron egy teljesen megújult strand várja a vendégeket - mint arról korábban beszámoltunk, jelentős felújítások történtek az elmúlt hónapokban. Rendbe tették a medence burkolatát, a gépházat korszerűsítették és szigetelték, az elavult startköveket a szabványnak megfelelő, fémből készült emelvények váltották le, ezáltal kisebb versenyek megtartására is nyílik majd helyben lehetőség. A kismedence se maradt ki a fejlesztésből - egy egyéni vállalkozó támogatásának köszönhetően szintén megújult. 

A nyár folyamán nagyobb rendezvények is várhatók, ami tovább növeli a létesítmény népszerűségét. 

Mint ismeretes, a szászvári strand 1935-ben épült, komolyabb korszerűsítésre utoljára csaknem húsz évvel ezelőtt, 2003-ban került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában