A Puskásban találkoznak

2022.07.12. 12:32

Különvonat indul az egyházi eseményre

A kép illusztráció

Fotó: Csapó Balázs

A 2020-ra tervezett, ám a járványhelyzet miatt elmaradt „Ez az a nap” című nagyszabású felekezetközi zenei eseményt jövő szombaton, július 23-án rendezik meg a budapesti Puskás Arénában. 

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) tájékoztatója szerint a különleges alkalomra a szervezők ötvenezer résztvevőt várnak szerte a Kárpát-medencéből és egész Európából. 

A rendezvényre Pécsről is indul különvonat – július 23-án 8.27-kor indul a szerelvény Pécsről, és 12.29-re érkezik a Keleti pályaudvarra. A rendezvény végén 23.45-kor indul a különvonat vissza, mely Pécsre 2.45 érkezik. Fontos tudni, hogy a felszállás előzetes regisztrációhoz kötött. 

Az „Ez az a nap!” mozgalom és rendezvénysorozat 22 évvel ezelőtt indult el útjára azzal a céllal, hogy egy napon régiónk legnagyobb és legjelentősebb stadionjába gyűjtse össze a magyarországi és az európai keresztényeket, kifejezve felekezeteken átívelő összetartozásunkat.

A július 23-án 14 órától 22 óráig tartó rendezvényen ismert hazai és külföldi dicsőítő zenekarok vezetik az egybegyűlteket Isten imádatában, a zene által hidat képezve hívők és keresők, generációk, kultúrák, nemzetek és felekezetek között. – Egy hangként szeretnénk dicsőíteni Teremtőnket és imádkozni nemzetünkért, valamint bizonyságot tenni Jézus Krisztusról, aki az út, az igazság és az élet – hangsúlyozzák a szervezők. 

– A zene mellett számos igei üzenet, bátorítás és tanúságtétel hangzik majd el, és a különböző felekezetekből érkező lelkészek és egyházi vezetők közösen imádkoznak nemzetünkért – emeli ki a MEÖT. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!