Kalandos társasjáték

2022.07.09. 17:01

Lámák dobják fel a játékot

A világvége még sosem volt ennyire bolyhos, ígéri a Llamageddon elnevezésű társasjáték, melyet a szabadulószobák világa ihletett. A nemrég megjelent játék dizájnját a PTE Művészeti Kar (MK) végzős tervezőgrafikusa, Czimbalmos Boglárka készítette.

Mohay Réka

Számos mókás lámakarakter dobja fel a frissen megjelent kommunikációs partijátékot, mely Magyarország mellett Amerikában is megjelenik. 

A játék a Mit játsszunk? blogról ismert Győri Zoltán és a The PanIQ Room Franchise együttműködésében jelent meg, a grafikai kivitelezést a Pécsen élő Czimbalmos Boglárka valósította meg. A társasjáték már éles szakmai megrendelése volt a fiatal grafikusnak, s Boglárka ezt mutatta be diplomamunkaként is, melyet a Csontváry Múzeumban kiállítva is megtekinthetünk. Itt látható ugyanis július 15-ig a Művészeti Kar tervezőgrafikusainak rendkívüli kreativitásról és igényességről árulkodó kiállítása. 

A Llamageddon társasjátékot részben a szabadulószobák ötlete ihlette, itt azonban nem a kijutás a cél, hanem az, hogy a bolygón élő lámák bekerüljenek a korlátozott férőhellyel bíró űrhajóba. Ez kimenekíti őket a pusztulás előtt álló bolygóról, mely felé egy meteor száguld. 

– A lámák manapság nagyon népszerű állatok, velük még sokkal viccesebb is a játék, mintha emberi karakterek szerepelnének – mondta Czimbalmos Boglárka. 

Mindegyik láma különféle tulajdonságokkal rendelkezik és más a foglalkozása, így sokféle külsővel rendelkeznek, a rajzok mind Boglárka kreativitását dicsérik. 

– A játék nemrég jelent meg, ezzel együtt készült weboldal és többféle közösségi oldal is, az itt közzétett posztokhoz még most is folyamatosan rajzolok illusztrációkat, valamint pólók tervei is készülnek – számolt be Czimbalmos Boglárka. 

– Nagyon tetszett ez a fajta munka, az illusztrációkészítés mindig is közel állt hozzám, és egy társasjátékot megtervezni különösen érdekesnek bizonyult. Minden részletet, a táblát, a kártyákat külön-külön, mégis egységes megjelenéssel kellett megalkotni – mesélte Boglárka, aki már folyamatosan dolgozik a szakmájában. Logók és arculatok, weboldalak grafikai tervezésével foglalkozik, valamint illusztrációkat készít megrendelések alapján. 

– Egy társasjátéknál is rendkívül sokat számít a megjelenés. Egy látványos, jópofa dizájn fel tudja kelteni az érdeklődést a tartalom iránt is, ezért nagy szerep jut a vizuális terveknek és a kivitelezésnek – állapította meg a fiatal grafikus. 

A Csontváry Múzeumban látható kiállítás, mely a Művészeti Kar tervezőgrafikusainak alkotásait mutatja be, a Fényfesztivál napjaiban is látogatható, nemrég a harmad­éves hallgatók kisdiplomamunkáival is bővült a bemutató. Találkozhatunk egyéb társasjátéktervekkel, látványos könyvillusztrációkkal is, sőt, a kar hallgatóinak fényművészeti tervei a Janus Pannonius utcában is felbukkannak majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!