Csoda falu

2022.07.04. 19:31

Az elnéptelenedett faluban volt búcsú - videó (galéria)

Jézus Szentséges Szíve ünnepe alkalmából rendezett búcsút a felsőszentmártoni plébánia nemrégiben a napjainkra teljesen elnéptelenedett, Dráva menti Révfaluban. 

A település temploma előtt felállított tábori oltárnál mutatott be szentmisét Pavlekovics Ferenc pécsi plébános és az egyházmegye papjai. Rév­falu a Duna-Dráva Nemzeti Park területén helyezkedik el a magyar–horvát határ közelségében. 1910-ben a falunak 192 lakosa volt, de a 80-as években már csak kilencen lakták, végül azonban mindenki elvándorolt a településről. 

A faluban csupán csak két család él. A többi ház csak üdülőként várja a tulajdonosokat. Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk ezt a kis csoda falut, Ide Kattintva már olvashatja is!

– Mi itt már teljesen önellátók lettünk – mondja Kovács Tamás, miközben bevezet minket az állatokhoz, volt itt mangalica, törpekecske, birka, szamár, és valami fura, kétlábú, tollas jószágra is felfigyeltünk. Odagyűltek a kerítés mellé, és hosszú nyakukat kíváncsian megnyújtva fejezték ki: ők ugyanannyira furcsállják jelenlétünket. – Emuk. Nagyon finom vörös húsuk van, olyan, mint a vadhús – mondja a gazda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában