Majom módi

2022.07.13. 09:01

Megtartják a csimpánzok napját

A kép illusztráció

Fotó: KISS ANNAMARIE

Dr. Jane Goodall 1960. július 14-én lépett be először a Tanzániában található Gombe Nemzeti Parkba, hogy tanulmányozása a csimpánzokat, 2018-tól ezen a napon rájuk figyelünk. A Pécsi Állatkertben az idén szombaton családi programokkal, játékokkal és csimpánzokkal kapcsolatos érdekességekkel várják az állatbarátokat. Az esemény keretében 15 órakor csimpánz látványetetés, 14 és 16 órakor pedig filmvetítés kezdődik. 

Dr. Goodall 1977-ben alapította a Jane Goodall Intézetet, mely folytatja a Gombe-i kutatásokat, és vezető szerepet tölt be a csimpánzok és élőhelyeik védelmében. Az intézet széles körben ismert az innovatív, közösség-központú természetvédelem megalapozásáról és afrikai fejlesztési programjairól, valamint a Roots and Shoots (Rügyek és Gyökerek) környezeti nevelési világhálózatról és humanitárius ifjúsági programjáról. Ezek alapozták meg a pécsi eseményhez hasonló programok szervezését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!