Ahogy eddig sem volt

2022.07.21. 14:29

Nem lesz augusztusi tűzijáték Pécsen sem

Több hazai város után tegnap a pécsi városvezetés adott ki egy közleményt, ebben közölték, hogy Pécs tűzijáték nélkül ünnepli augusztus 20-át. A bejelentés azért is érdekes, mert már évek óta nincs tűzijáték az államalapítás ünnepén a baranyai megyeszékhelyen.

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

A közleményükben kitértek arra, hogy inkább a városra és a klímavédelemre fordítják forrásaikat. Ennek a szemléletnek a jegyében zajlik például jelenleg is a betonfelületek bontása a Keller János tömbben. A töredezett, esztétikailag is kifogásolható beton helyét parkosítják, növelik a zöldfelületet. 

A Pintér János Parkmegújítási Program keretében a Balokány Liget újraélesztésénél ugyancsak fontos szempont volt a klímavédelem, ezért a betonfelületek rovására növelték a zöldfelületek arányát a területen – írják a közleményben. 

A városvezetés bejelentése azonban azért érdekes, mert augusztus 20-ai tűzijáték már több mint egy évtizede nem volt Pécsen. Még a város korábbi polgármestere, a fideszes Páva Zsolt szüntette be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!