Első a biztonság

2022.07.31. 11:41

Pirosra festenék át a zebrákat Szászváron

A gyalogosok biztonsága érdekében a település forgalmas útszakaszain található zebrák piros színnel való átfestését javasolta az önkormányzat nemrég – a közútkezelőhöz intézett levelükben a cukrászda, a bank, valamint a gyógyszertár előtti gyalogátkelőhelyeknél kérték a változtatást.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Az indoklás szerint a közelmúltban gázolás is történt, és a korábbi években is történtek már balesetek, a hosszú, egyenes útszakasz ugyanis a tapasztalat szerint az autósokat a megengedettnél nagyobb sebességre ösztönzi, ezért sok a balesetveszélyes helyzet. Az önkormányzati javaslat szerint az 50 km/h-ás helyett 40 km/h legyen a maximálisan megengedett sebesség.  

Mindezek mellett a közútkezelőtől az önkormányzat kérte a  Szászvár és Vékény közötti útszakaszon a növényzet és az árkok rendben tartását, illetve a csapadékvíz elvezetésének a megoldását, esőzések után a felhalmozódó sár és iszap miatt ugyanis az út balesetveszélyes.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!