Még csak most jön az after

2022.07.21. 21:01

Vidámság és csalódottság a Széchenyi téren: kihirdették a ponthatárokat (Galéria)

Radnai Balázs

Hozta a szokásos laza bulihangulatot a Pécsi Tudományegyetem Széchenyi téren rendezett Pont Ott Partija. Az idén felvételizett egyetemistákat rengeteg színes programmal és mókával várták a pécsi egyetem kitelepült csapatai.

A fiatalok játszhattak söramőbát, sörpongot, majd a nagy meccsek után a PTE szelfigépével papírképen is megörökíthették ezeket a felejthetetlen, egyetem előtti önfeledt pillanatokat. A nemrég még érettségit író fiúk mindenféle ízesített sörrel a kézben csocsópartikat játszottak, míg a lányok és néhány bevállalósabb srác babzsákokon tespedve festette ki magát hennával és mindenféle csillogó-villógó tetkóval. A társasjáték klub délutántól elég sok mindenkit lekötött, de ahogy esteledett és Dr Béres elkezdte csepegtetni a hangulatot a színpadról, egyre inkább a bulizás felé terelődött a hangulat.

A kedvelt DJ megtáncoltatta a PTE pomponlánycsapatát, akik „Mindenki pécsi akar lenni feliratú” topjukban a tébláboló fiatalokat bevonva vonatkozni kezdtek fel és alá a Széchényi téren felállított színpad körül.

Az egyetemi életre készülő ifjoncokkal bárki szívesen cserélt volna a felnőtt járókelők közül, az egyetlen, akivel senki sem cserélt volna az egy tetőtől talpig macskajelmezbe öltözött hangulatfelelős volt, aki a negyven fokban dobálta a pontos labdákat a közönség sorai közé.

Este nyolc órakor aztán elkezdtek szállingózni a felvételizők mobiltelefonjaira a hírek, hogy végül melyik általuk megjelölt egyetemi képzésre kerültek be. Ennek okán annyira nem is volt fontos a kivetítőn megjelenő ponthatárokat látni, de ez a buli amúgy is inkább arról szólt, hogy a leendő hallgatók elsőként érezzenek rá arra a vagány hangulatra, amely az egyetemisták hétköznapjait övezi.

Aki a nagy partizásban nem figyelt oda a kivetítőn megjelenített ponthatárokra és a telefonjára sem érkezett üzenet, a szokásoknak megfelelően a www.felvi.hu oldalon megtalálja a számára fontos, 2022-es felvételivel kapcsolatos információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!