Ingatag kövek

2022.07.26. 14:01

Virág nőtt a Fürdő utcában az úton

A pécsi zsinagóga előtti utca újra balesetveszélyes lett, mozognak, billegnek a térkövek az útfelületen. Az egyiket a napokban valaki kivette, és virágot ültetett a helyére.

A pécsi Fürdő utca kálváriájáról már többször írt lapunk.  A Pécs Európai Kulturális Fővárosa 2010 projekt egyik nagyberuházásának része volt az utca felújítása. Az eredeti tervekben, mint lapunk korábban beszámolt róla, forgalomtól elzárt szakaszként szerepelt, de az átadás után lakossági kérésre a Rákóczi útról megengedték a behajtást. Igaz, a zsinagóga előtti szakasz a forgalomtól elzárt terület lett, mindkét irányból behajtani tilos táblákat helyeztek ki, de így is sokan áthajtanak rajta. 

Már 2011-ben a zsinagóga előtt meglazultak és feljöttek a térkövek, emiatt javítani kellett. Ezek a munkák az évek során többször megismétlődtek, legutoljára 2018 júniusában. Most újra mozognak a térkövek. Valaki ezt megelégelhette, ennek az eredménye lehet a virágos kompozíció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!