Nem folyik a csap

2022.08.19. 16:30

A falu egyharmada maradt víz nélkül Óbányán

„A falu felső egyharmadán hetek óta nincs elegendő víz, négy napja szárazak a vízcsapok. Saját kútvízből melegítik lábosban a vizet, hogy tisztálkodni tudjanak”, írta Óbánya közösségi oldalán a település vezetője, van Groeningen Irén.

Zs. J.

Képünk illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

A polgármester közleményében megemlíti, hogy a Mezőföldvíz Szolgáltató szerint a kút eleget termel, el tudja látni a lakossági igényeket, ezért nem szállít be egy csepp vizet sem. Van Groeningen Irén kitért arra is, hogy a lakosság érdekében a önkormányzat szállítta a vizet saját forrásból, mint hozzátette, nem először.

– Kérem a tisztelt lakosságot, hogy a vízhasználatnál gondoljanak a falu felső részére, ahol vízhiány van. Ezennel megtiltom az ingatlanoknál kihelyezett tartályok feltöltését a vezetékes ivóvízhálózatról, azok feltöltése csak behozatallal lehetséges. Természetesen a vízkorlátozás érvényben van – említi közleményében a polgármester.

Kerestük a Mezőföldvíz Szolgáltatót, hogy miért nem szállított vizet lajtoskocsival, illetve mi okozza a vízhiányt a település felső részében. A sajtóosztály megkeresésünkre közölte, hogy hétfőn válaszolnak írásban feltett kérdéseinkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában