Fesztiválra hívnak

2022.08.10. 09:01

A harkányi fürdőbe költözik a szüreti menettánc

Augusztus 26–28. között huszonhetedik alkalommal rendezik meg a Harkányi Szüreti Fesztivált, melyre többek között olyan előadók érkeznek, mint a Parno Graszt, a Boban Markovic Orkestra, Dévényi Tibi bácsi, vagy az X-faktor felfedezettje, Paulina.

Zs. K.

A rendezvényt az idén a harkányi képviselő-testület döntése alapján a fürdőben tartják meg, ide várják a városba látogató turistákat a programokra. A Lepke medencék mellett és a nagyszínpadon péntektől vasárnapig egymást váltják a neves előadók, és természetesen a fesztivál leglátványosabb része, a menettánc sem marad el. 

Vasárnap délután a Lepke színpadon és a Gyógykertben is előadja közös műsorát a 12 kulturális csoport, majd a fürdő park­ján, a medencék mellett vonulnak végig a táncosok. A közel kétszáz, népviseletbe öltözött táncos Szalántáról, Újpetréről, Pörbölyről, Sátorhelyről, Bátaszékről, Izményről, Szulokról, Borjádról, Kozármislenyből és Decsről érkezik, a házigazdát pedig a Harka Néptáncegyüttes és a helyi óvodások képviselik a hagyományőrző programon. 

Pénteken a Lepke színpadon 14.30-tól a magyar világzenei együttes, a Cimbaliband lép fel, őket a roma népzenét játszó Parno Graszt követi. A nagyszínpadon 18.15-kor a Bohemian Betyars fog zenélni, amely után a harkányi gyógyvíz és az ördögszántotta hegy legendája című táncjátékot nézheti meg a közönség. A 20.15-kor kezdődő hivatalos megnyitót követően 21 órától a Boban Markovic Orkestra, 22.45-től pedig Dévényi Tibi bácsi szórakoztat majd. 

Szombaton kora délutántól ismét sokszínű programokkal várják a fesztiválozókat, a Lepke színpadon 13.45-től a Lara Mesék Társulat, 14.30-tól a Vivat Bacchus a capella ének­együttes, 15.30-tól az Alma Együttes lép fel, majd saját dalokkal 16.25-től a pécsi Made in B együttes zenél a fürdőzőknek. 17.20-tól Kaczor Feri szórakoztat. A nagyszínpadon 18.45-től az Apostol zenekar, 21 órától Demjén Ferenc ad koncertet, 23.15-től pedig B. Tóth László rázza fel a hangulatot. 
A szüreti fesztivál zárónapján a menettánc kápráztatja el a közönséget, majd Paulina és a 3+2 együttes zenél a közönségnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!