Diáktábor

2022.08.06. 15:40

Beveszik a gyerekek a Brigadéros vendégházat

A siklósi székhelyű „Fontos Vagy Nekünk” Egyesület augusztus 15-18. között harmadik alkalommal rendezi meg a Drávaszögben élő gyermekek részére a néphagyományokon alapuló hagyományőrző-néprajzi és kézműves táborát.

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: Pusztai Sándor

A táborba, melyet a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával tudnak megvalósítani, harmincnégy gyermeket hívtak meg a szervezők. Újdonságnak számít, hogy idén első alkalommal a horvátországi magyarlakta települések közül is vendégül látnak gyermekeket.

A csúzai Jókai Mór Kultúregyesülettel, mint társpályázóval közösen benyújtott nyertes pályázatnak köszönhetően Csúzáról is érkeznek táborozók a siklósi Brigadéros Vendégházba.

A gyerekek megnézik a kásádi faluházat, a nagyharsányi múzeumot, kirándulnak a Tenkesre, megtekintik a Máriagyűdi Bazilikát, Siklós nevezetességeit, játékos vetélkedőt szerveznek számukra, esténként pedig kulturális programokkal kedveskednek a szervezők: lesz magyar és sokac táncház, emellett nem marad el a szalonnasütés sem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!