A Rózsakerttől a Püspöki Palotáig

2022.08.09. 17:30

Családi fesztivált szervez az egyházmegye

Egész napos családi fesztivált szervez a Pécsi egyházmegye hagyományteremtő szándékkal – a KOVÁSZ című rendezvényt első alkalommal augusztus 20-án tartják

W. K.

Automatikusan generált description

Fotós: AS

A programra az egyházmegye minden egyházközségéből hívják és várják a híveket, kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket, családosokat, egyedülállókat egyaránt. 


A KOVÁSZ – amelynek alcíme: „A Rózsakerttől a Püspöki Palotáig” – augusztus 20-án 10 órakor a pécsi székesegyházban ünnepélyes köszöntővel indul, majd a közelmúltban megújult Rózsakertet ünnepélyes keretek közt megnyitják, Felföldi László megyés püspök megáldja. Ezt követően ezen a helyszínen a nap folyamán Kaláka-koncert, a Bóbita Bábszínház előadása, origami, papírmerítés, kerámiafestöde, selyemfestés, múzeumpedagógiai foglalkozások, játszóház várja a gyerekeket. A Barbakán kertben íjászat, vívás, baranta, buborékfoci, élménylovagoltatás lesz a program. 

A székesegyház nyugati terén egyházi közösségek mutatkoznak be, ezenkívül népi játékok és tűzoltó-simogató várják itt az érdeklődőket. A Magtár Látogatóközpontban a robotika és elektronika áll majd a középpontban, a Püspöki Palota kertjében ugrálóvár, kötélkert, játékliget lesznek elérhetők. Ingyenes idegenvezetések is indulnak: 11 és 14 órakor a Pécsi Egyházmegyei Könyvtár látogatására nyílik lehetőség, 11.15-kor bábos idegenvezetést tartanak a gyerekeknek a székesegyházban, ugyanebben az időpontban ugyanitt „Virágos mennyország” címmel tematikus vezetés indul felnőtteknek. 
 

A KOVÁSZ – I. Pécsi Egyházmegyei Családi Fesztivál minden programja ingyenes. 
 

A mottó

– „A mennyek országa hasonlít a kovászhoz, amelyet fogott az asszony, belekeverte három mérő lisztbe, s az egész megkelt tőle.” – Felföldi László megyés püspök szándéka szerint Máté evangélistától választották a rendezvény mottóját. Nem véletlenül. Szeretnék ugyanis, hogy ahogy a kovásztól megkel a kenyér, úgy keljen meg, növekedjen és gazdagodjon Jézus Krisztus szeretetében a Pécsi egyházmegye egyházközségeinek közössége – közölte a Pécsi egyházmegye. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában