Eredményes volt a pályázat

2022.08.17. 15:30

Év végére megépül az új játszótér Mánfán

Már készülnek az új játszótér tervei, az ősz folyamán várhatóan indulhat a kivitelezés is.

W. K.

A képünk illusztráció

Mint ismeretes, a játszótérfejlesztésre mintegy huszonöt millió forintot nyert a TOP Plusz pályázaton a település. - A tervezési szakasz szeptemberben véget ér, azt követi a kivitelező kiválasztása. A beruházásnak ez év végéig kell elkészülnie - vázolta a részleteket Takács Zsolt, Mánfa polgármestere.

A mai kor igényeinek mindenben megfelelő, mintegy nyolcszáz négyzetméternyi területen megépülő új játszótér az önkormányzat által korábban megvásárolt telken kap helyet.

Hinta, csúszda, kötélpiramis, mászóvár, stb - minden, ami egy modern játszótértől elvárható, megtalálható lesz majd Mánfán. Ütéscsillapító talajt alakítanak ki, az árnyékot napvitorla biztosítja, ivókút és padok szolgálják a kényelmet.

A polgármester kiemelte, a beruházás nagyban hozzájárul a település népességmegtartó erejéhez, a vidéki élet vonzóbbá tételéhez. Az igény egyre nagyobb egy modern játszótér iránt, az utóbbi esztendőkben ugyanis a különféle támogatási lehetőségeket kihasználva, a megüresedett házakat megvásárolva, több gyermekes család is költözött a faluba.

A fiatalság igényeire reagálva egy  focipálya kialakítását is tervezi a település - a telek rendelkezésre áll, pályázati forrásból valósítanák meg a fejlesztést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!