Méltó legyen az emlékezés!

2022.08.15. 11:30

Folyamatosan végzik a kaszálást a Pécsi Köztemetőben

Annak érdekében, hogy a hozzátartozók méltó körülmények között emlékezhessenek meg elhunyt szeretteikről, a vegetációs időszakban – áprilistól szeptemberig – folyamatos Pécsi Köztemető kaszálása.

W. K.

20220713 Veszprém Dózsavárosi temető Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotós: Penovác Károly

 

Egy-egy parcellát a fenntartó munkavállalói tervezetten havonta egyszer kaszálnak, ez alól csak a még sírok nélküli parcellák, a világháborús hősi parcellák, a kriptás és urnás parcellák, valamint a Zsolnay szórókút melletti díszparcella képeznek kivételt, amelyeket havonta többször is nyírnak.
 

A Pécsi Központi Temetőben 2022. augusztus 15. és augusztus 19. között az alábbi parcellákban tervezzük a kaszálást: A parcella, C parcella, D parcella, E parcella.

Az előre ütemezett tervet a kedvezőtlen időjárási körülmények módosíthatják. Ilyen esetben törekszenek arra, hogy a lehetőségekhez képest minél hamarabb bepótolják az elmaradást, továbbá kérik a temetőlátogatók türelmét és megértését.

A kaszálási munkák során a fenntartó munkavégzői  folyamatosan takarítják a területileg érintett sírokat, a sír körüli járdák takarításában azonban kérik a hozzátartozók segítségét, közreműködését is.

Címkék#temető
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában