Vizet is osztanak

2022.08.17. 14:00

Forrósodik a levegő, tikkasztó meleg érkezik

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, augusztus 17-től augusztus 19-ig harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére.

Zs. J.

Fotó: Csabai István

Várhatóan pénteken tetőzik a hőség, mikor megérkezik egy hidegfront, ennek hatására hétvégére csökkennek a hőmérsékleti csúcsértékek, említette videós előrejelzésében Molnár Anna, az Országos Meteorológiai Intézet meteorológusa.

Az OMSZ jelzése alapján szerdán csapadékmentes, napos időre számíthatunk, a csúcshőmérséklet a 36 fokot is súrolhatják. Csütörtökön kitart a napos, száraz idő, ami pénteken tetőzik majd.

Pénteken késő délután megérkezik a hidegfront, ami felfrissülést hozz.

Baranyai előrejelzés az OMSZ adatai szerint

Szerda: napos idő, 18-33 fok

Csütörtök: napos idő, 19-27 fok

Péntek: záporeső, zivatar, 21-32 fok

Szombat: záporeső, 20-28 fok

Vasárnap: napos, 19-28 fok

A MÁV-START a hőségriasztás ideje alatt, augusztus 17-től, naponta 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak. A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet. Fontos, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal induljon útra. 

- olvasható a MÁV közleményében. 

Információink szerint a hőségriadóra való tekintettel ezen a héten szerdán, csütörtökön és pénteken 19.00 helyett 20.00-ig van nyitva a Hullámfürdő strandja.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!