Új slágerek születhetnek

2022.08.15. 17:00

Idén is lesz rendhagyó dalszövegíró tábor Orfűn, komoly kreatív csapat jöhet össze

W. K.

Forrás: Orfűi Dalszövegelő Facebook oldala

Másodjára szervez kezdő vagy fejlődni vágyó dalszövegíróknak kreatív tábort Egyedi Péter zenész, a Fishing on Orfű kommunikációs vezetője. Az eseményen Hegyi György, Szűcs Krisztián, Tariska Szabolcs, Lázár Domokos, Csepella Olivér és Sára Gergely Gege tartanak előadásokat. A második Orfűi Dalszövegelő szeptember 9–11. között várja az érdeklődőket a Panoráma Campingben.

Az első Dalszövegelő nagy sikerére való tekintettel az alapkoncepció nem változott: a résztvevők három napon keresztül hallgathatnak előadásokat, valamint workshopokon vehetnek részt a magyar nyelvű dalszövegírás témájában, miközben izgalmas feladatok is várnak rájuk. A Dalszövegelőn olyan meghatározó alkotók lesznek ott, mint Hegyi György, Szűcs Krisztián, Tariska Szabolcs, Lázár Domokos és Sára Gergely Gege is.

A számos rangos díjjal bíró előadói gárda olyan produkciók dalszövegeit is jegyzi, mint az Amorf Ördögök, a Budapest Bár, a Compact Disco, a Csaknekedkislány, az Emil.RuleZ!, az Esti Kornél, Halász Judit, Heincz Gábor Biga, Herendi Gábor, a Heaven Street Seven, a Kiscsillag, Kulka János, a Ladánybene 27, a Lázár tesók, a Magashegyi Underground, Odett, Oláh Ibolya, a Pegazusok Nem Léteznek, a Péterfy Bori & Love Band, Zséda vagy 6363. Ráadásul négyük nemcsak előadást tart, hanem csapatkapitányként is irányít.

„Szinte csak pozitív visszajelzéseket kaptunk az első Dalszövegelő résztvevőitől, mégis szeretnénk fejlődni. A csapatkapitányok ötlete pont azért jött, hogy a tábort végigkísérő feladatok során folyamatosan legyen támasza a jelenlévőknek. Ráadásul a hangulat, a kialakult közösség is olyan szuper volt az első alkalommal, hogy az előadók a legnagyobb örömmel vállalták el a felkérést” – mondta el Egyedi Péter.

A Dalszövegelő előadásai és workshopjai mellett konkrét feladatok is várják a résztvevőket. Ezek közül a legfontosabb, hogy kis csapatokban dalszövegeket kell írniuk zenei alapokra, több stílusban, ráadásul ezeket a dalokat rögzítik is az utolsó napon. A tavalyi táborban hat felvétel is született pop, rock, alternatív, sanzon és hiphop műfajokban, az idei évben is számos zenei stílus közül választhatnak majd a jelentkezők.

Az Orfűi Dalszövegelő egy rendkívüli lehetőség, ahol a kezdő vagy fejlődni vágyó dalszövegírók rengeteg hasznos tudást szerezhetnek, fortélyokat tanulhatnak el a »nagyoktól«, megismerhetik az ő gondolkodásukat és kicsit beláthatnak az alkotói kulisszák mögé

– mondta Horváth Kristóf (Esti Kornél), a rendezvény másik szervezője. Az előadók olyan témákat is górcső alá vesznek, mint a dalszövegírás lélektana.

Minden előadó a saját gondolatait osztja meg a témáján keresztül, így mesél a dalszövegírás aspektusairól, ráadásul személyes tapasztalatait, történeteit is megosztja – sok-sok példával. A résztvevők ezen túl tanácsokat és visszajelzéseket is kaphatnak, hiszen az előadók véleményezik a palánták előre elküldött szövegeit is. 

Részletek elérhetők az Orfűi Dalszövegelő Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/dalszovegelo/ 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!