Döntsünk rekordot!

2022.08.19. 19:30

Idén ötödik alkalommal: Gyereket a magasba!

W. K.

Fotó: Shutterstock

Szeptember 24-én, szombaton, tizenegy órakor ötödször rendez országos gyerekemelést a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kiállva a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett. A már hagyománynak számító eseményt idén is családi napok keretében szervezik, a gyerekeket szüleik pontban tizenegy órakor emelik fel mindenütt.

A szervezők idén felhívással fordultak a résztvevőkhöz: Döntsük meg együtt a korábbi rekordot! Hívjuk az önkormányzatokat, civil szervezeteket, családokat, hogy csatlakozzanak! Emeljünk fel minél több gyermeket országszerte és határontúl egyszerre, egy időben!

Az elmúlt négy évben több tízezren vettek részt a gyerekemelésen, ami háromszor hagyományos keretek között, egyszer pedig rendhagyóan, online formában valósult meg. Idén két kiemelt helyszínen (Budapesten és Veszprémben), valamint számos más településen – így Baranyában is több helyen – emelik magasra a gyerekeket. A pandémia okozta nehézségek után, és a jelenlegi háborús helyzetben is arra hívják fel a figyelmet, hogy a gyerekek, és az ő jólétük a legfontosabb a felelős szülők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában