Reggeli horror

2022.08.31. 20:48

Kezdődik az iskola, nagyobb lesz a dugó

Véget ért a nyári vakáció, kezdődik az iskola, ezáltal megnő a forgalom a városokban. Pécsen a korábbi években nemcsak a megnövekedett járművek miatt alakult ki kisebb-nagyobb dugó szeptember elején, hanem a városban zajló útfelújítások is nehezítették a forgalmat.

Zsigmond József

Fotó: L. P.

Augusztusban több olyan beruházás volt Pécsen, ami útlezárásokkal, útkorlátozásokkal járt. Tegnap körbenéztünk, hogy hol dolgoznak még a városban. Az Árkádnál az Alsómalom utcában aszfaltozás zajlott, az Orfűre vezető Magyar­ürögi útszakaszon jelzőlámpa irányította a forgalmat, így megkerestük a szolgáltatókat (E.ON, Magyar Közút Nonprofit Zrt., Tettye Forrásház Zrt., Biokom Nonprofit Kft.), hogy mire számíthatnak a sofőrök szeptember elején Pécs városában. 
 

– Pécsett útfelújítás zajlik a Pécs–Abaligeti összekötő út Magyarürögi úti és az Abaligeti úti szakaszán, a Rácvárosi út és a Lajkó köz közötti területen. A felújítási munka tervezett befejezése november negyedike 

– írta válaszlevelében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya. 
A cég további felújítást végez a Pécs–Pellérd összekötő úton a Lidl-körforgalomtól a Kökényi elágazóig, amelynek befejezése október harmadikára várható. A 6-os főút Alsómalom utcai csomópontjában a két hete tartó forgalomkorlátozást gázvezeték meghibásodása miatt vezették be a szakemberek. A burkolat bontásával is járó munkálatokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelői hozzájárulása alapján az E.ON Gázhálózati Zrt. végezte. 
 

– Az E.ON már végzett a gázvezeték rekonstrukciójával az Alsómalom utcában. A nagy forgalmat bonyolító közúton folyamatban van még a burkolati rétegrend helyreállítása, valamint az aszfaltozás, betonozás és az útburkolati jelek felfestése. A helyreállítási munkák a héten elkészülnek, az autósok szeptember ötödikén, hétfőn reggel vehetik majd birtokba ezt az útszakaszt 

– említette meg az E.ON sajtóosztálya, akik azt is közölték, hogy a gázhálózatot érintő és forgalomkorlátozással járó munkát jelenleg nem végez máshol a cég a városban. 
 

Buszöblöket javítanak a városban

A Táncsics Mihály utcában a belváros irányú, Szövetség utca elnevezésű autóbuszöböl a technológiai idő betartása miatt még két hétig zárva lesz. Az autóbuszok továbbra is az ideiglenes megállót használják, közölte lapunkkal a Biokom Kft. sajtóosztálya. Kitértek arra is, hogy a héten, pénteken a Nendtvich Andor úton egy aknafedlap cseréjére is sor kerül, a Tüzér utcai kereszteződéstől nyugatra a külső sávban, amely már közel két hete el van korlátozva. Szeptember ötödikén kezdődik az Olympia Üzletház Uránváros irányú buszmegállójának felújítása is. Az ideiglenes megálló 100-120 méterrel nyugati irányba lesz kijelölve. A Tettye Forrásház Zrt. szeptember hetedikén, pénteken végez egy korábbi szennyvizes hiba utáni garanciális burkolatjavítást a Búzakalász utca 47. szám alatt. Aznap 8.15–15.00 között teljes útzár lesz érvényben, majd a forgalmat délután visszaengedik az útszakaszra, és szeptember tizenharmadikán zajlanak a záró aszfaltozási munkálatok félpályás forgalomkorlátozás mellett. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!