Postabontás

2022.08.09. 19:02

Kijelölt hely kellene a cigizőknek

A megállóban köztudottan nem szabad cigarettázni, és nem gondolnám, hogy valaki odahordja a csikkeket, írta olvasónk.

bama.hu

Fotó: Löffler Péter

Teljesen egyetértek azokkal, akik szerint a buszmegállók állapotáért és tisztaságáért senki más nem tehető felelőssé, csak mi, akik használjuk ezeket a létesítményeket. 

Az ocsmány firkálmányokat már szinte észre se veszi az ember, annyira megszokhattuk. A cigarettacsikkek viszont, amik a megállókat borítják, azok viszont nálam is „kiverik a biztosítékot”. Azért, mert a megállóban köztudottan nem szabad cigarettázni, és nem gondolnám, hogy valaki odahordja a csikkeket. 

Amiből következik, hogy azokat a cigiket bizony ott a helyszínen szívták el, és a mennyiség az, ami megdöbbentő. Mert abból egyértelműen az látszik, hogy a tiltást nagyon sokan nem veszik komolyan. Feltételezhetően azért, mert a szabálytalankodásnak nincs komoly következménye. 

Tesztszerűen ki kellene próbálni, hogy ha a buszmegállótól a szükséges távolságra elhelyeznek egy dohányzásra kijelölt helyet, megfelelő méretű hamutartókkal, akkor azt használják-e azok, akik a füstöt fújják. Lehet, hogy a megfelelő körülmények biztosítása lenne a megoldás a szankciók helyett. Egy próbát talán megérne... 

K. P. 
 

Címkék#dohányzás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!