A Tüzér utcában működik az intézmény

2022.08.22. 18:02

Már csak az új fogászati klinikán fogadják a betegeket

Pécsett már csak a Tüzér utcai új fogászati tömbben működik a fogászati járóbeteg-ellátás, ide várják a pácienseket a különböző fogászati és szájsebészeti panaszokkal.

bama.hu (forrás: PTE)

Fotó: Csortos Szabolcs

Mint hírportálunkon is beszámoltunk róla, a PTE TKK Fogászati és Szájsebészeti Klinika augusztus 8-tól az új épületben folytatja a járóbeteg ellátást, a Tüzér utcában.

Mint ismert, tavasszal átadták a PTE új Fogászati Oktatási Központját. A 2750 négyzetméter hasznos alapterületű, ötszintes létesítmény az orvoskar épületével szemben, a Tüzér utca 1-es szám alatt épült fel a Széchenyi 2020 program keretében, közel 2,7 milliárd forintból.

Az új berendezéseket korábbra várták, ám a háború, és annak következtében az anyaghiány közbeszólt. Az igazgató szerint azonban ez sem akadályozta meg, hogy augusztus 8-tól a járóbeteg ellátást, szeptembertől pedig a fogorvostanhallgatók oktatását már az új épületben kezdhessék meg.

A telefonszámok egyelőre változatlanok maradnak, vagyis a betegek a megszokott elérhetőségeken tudnak időpontot kérni, illetve tájékozódni. A klinika munkatársai kérik a pácienseket, hogy az ellátás igénybevétele előtt előzetesen érdeklődjenek, egyeztessenek a kezelés pontos helyszínéről.

Nemcsak a betegellátás és az oktatás lesz magas színvonalú az új helyszínen, hanem a környezet is esztétikus lesz. 

Ennek érdekében az új Fogászati Oktatási Központ épületét a PTE Művészeti Karral létrejött megállapodás alapján a kar hallgatóinak alkotásai díszítik majd, a tetőt és az épület környékét pedig a PTE Botanikus Kert által felajánlott növények teszik barátságosabbá. A PTE Művészeti Kar dékánjával, dr. Lengyel Péterrel egyeztetés indult arról is, hogy az új fogászati tömb folyosói állandó, illetve időszakos kiállítótérként szolgálhassanak a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában