Újjáépül a leégett faluház

2022.08.03. 14:08

Még idén megkezdődhet a kivitelezés Szászváron

Még idén megkezdődne a csaknem három évvel ezelőtt leégett faluház újjáépítése - a tervek készülnek, a beruházásra 250 millió forint támogatást kapott a település

W. K.

A terv szerint még idén megkezdődik a település központjában álló, 2019-ben leégett faluház újjáépítése. Mint azt Vidák Krisztinától, Szászvár polgármesterétől megtudtuk, a tervek készülnek, várhatóan augusztus végén a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás is megindulhat. Mint ismeretes, a helyiek által régóta várt helyreállításra mintegy kétszázötven millió forint támogatást nyert a település, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretein belül.

A 2019. október 8-i tűzvészben a teljes tetőszerkezet, a tetőtéri panzió, a közösségi helyiségek, az irodák az ott található eszközökkel, bútorokkal együtt megsemmisültek. Az oltás következtében az épület leázott, a nyílászárók, a villamos- és vízhálózat, valamint a fűtési rendszer is tönkrementek. A pályázati pénzből mindezeket helyreállítanák.

A faluház alsó részében korábban működő konyha újraindítása is cél - innen látták el a község közétkeztetését: az óvoda, iskola gyermekein kívül az idősek, szociálisan rászorulók is innen kapták az ebédet. A tűzben elpusztult eszközök beszerzését a pályázati forrásból oldanák meg. Ezen kívül újjáépítik a vizesblokkokat és a lépcsőt, valamint akadálymentes mosdó és parkoló is épül.

A projekt része még a faluház előtti téren egy biztonsági kamerarendszer kiépítése, valamint egy okospadot is telepítenek a területre. Ezen kívül a vásárteret is közösségi térré varázsolnák az elnyert forrásból, a terület füvesítésével. Az emeleti panzió újjáépítése a mostani terveknek nem része, mivel a pályázati kiírásban nem szerepelt szállásadói tevékenység támogatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!