Fő a biztonság

2022.08.09. 14:29

Megújul az Oroszló-Szentlőrinc összekötő út

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. útfelújítási projektjei részeként megújul a 6601-es jelű Oroszló-Szentlőrinc összekötő út mintegy 3 kilométeres szakasza. A fejlesztést a társaság bruttó 3 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés százhúsz napot vesz igénybe. A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről.

Ezt követően kiegyenlítő-kötő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. A felújítás részeként sor kerül a meglévő föld árkok tisztítására, profilozására, a meredekebb szakaszokon azok burkolására, az átereszek tisztításra, a szükséges helyeken cseréjére. Megújul továbbá a Szentlőrinc külterületén található két buszmegállópár és a szakaszon lévő híd. A kissugarú ívekben rázópadka épül és sor kerül a KRESZ táblák cseréjére, valamint új tartós burkolati jelek festésére is.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!