Haladnak

2022.08.09. 15:00

Modern játszótér is körvonalazódik a Kaptár közelében

Már körvonalazódik a helyi művészeti és kézműves csoportoknak új otthont adó Kaptár épülete a város szívében. A komplexumot körbeölelő 48-as tér felújítása is a tervek szerint halad.

Wald Kata

Már kirajzolódtak a helyi művészeti és kézműves csoportoknak új otthont adó Kaptár körvonalai – a kamaraterem födéme a helyére került a közelmúltban. Mint ismeretes, a kétszintes komplexum a Komlói Színház és a Közösségek Háza közötti területen kap helyet, a cél az, hogy az építkezés ez év végére befejeződjön. 


A beruházás az egyike annak a négy nagy projektnek, amelyek megvalósítására 2020. év végén összesen mintegy 3,5 milliárd forint támogatást kapott a város. Ebből a forrásból valósul meg a Kaptár projekt mellett a Bétai elkerülő út kialakítása, valamint a könyvtár épületének modern látogatóközponttá alakítása is – ezek a fejlesztések is a terveknek megfelelően haladnak. 
A Kaptár megépülésével a komlóiak régi álma válik valóra, az új, többfunkciós épületben a kamaratermen kívül több próbaterem, öltözők és közösségi helyiségek kapnak majd helyet. Az új létesítmény a helyi művészeti csoportoknak professzionális munkakörülményeket teremt a minőségi szakmai munkához, ezen kívül az évről évre egyre népszerűbb Komlói Amatőr Színházi Találkozó helyigényét is kiszolgálja majd a jövőben. 
 

Mint azt Polics Józseftől, Komló polgármesterétől megtudtuk, a komplexum építésével párhuzamosan, a kulturális épület­együttest körülölelő 48-as tér átalakítása is a tervek szerint halad. 


– A belvárosi, központi helyen lévő, a 21. századi elvárásoknak mindenben megfelelő új játszótér kialakítása az utolsó fázisnál tart, a rekortánborítás lefektetésével várhatóan a jövő héten végez a kivitelező – közölte a polgármester. Kiemelve, hogy a terület teljes rehabilitációjával cél, hogy egy családközpontú, akadálymentes, okos közösségi tér létesüljön a város központjában. Új járdát, padokat, közvilágítást is kap a terület – egy minden korosztály elvárásait kielégítő, aktív társasági életet biztosító közösségi térré alakul a 48-as tér. 
 

Mint lapunk kérdésére Polics József elmondta, a fejlesztéshez kapcsolódó két közbeszerzési eljárás még folyamatban van: a teljes területet kamerarendszer fedi majd le, ezen kívül a fiatalok által már nagyon várt görpark kialakítása is része a projekt­nek. Ezek megvalósítására az ajánlatok már beérkeztek, az ezzel kapcsolatos eredményhirdetés a terv szerint augusztus végén várható, utána az eszközök telepítése is megkezdődhet. 
 

 

Címkék#kaptár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában