Vizsgára fel!

2022.08.30. 16:30

Most még lehet az őszi érettségire jelentkezni

W. K.

Fotó: Nagy Lajos

Jövő hétfőig, szeptember 5-ig lehet jelentkezni a 2022/2023-as tanév október-november hónapjában esedékes közép- és emelt szintű érettségi vizsgákra. - Akinek nem sikerült elég pontot szereznie a tavaszi érettségi időszakban, az most javíthat, esetleg több pontot érő, szintemelő vizsgát tehet - hívja fel a figyelmet a Baranya Megyei Kormányhivatal.  

Aki rendelkezik Ügyfélkapuval, jelentkezését az „e-papír” szolgáltatás útján nyújthatja be a kormányhivatalhoz, a https://epapir.gov.hu oldalon keresztül. Az Oktatási Hivatal honlapjáról elérhető Érettségi Elektronikus Jelentkezési felületen keresztül szintén az ügyfélkapuval rendelkezők jelentkezhetnek, a végső határidő szeptember 5-én 24 óra.

Aki a postai utat választja, annak a dokumentumokat a Baranya Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Hatósági Felügyeleti, Oktatási és Perképviseleti Osztálya címére (7621 Pécs Megye u. 19.) kell küldenie - ez esteben a jelentkezés postára adásának végső dátuma 2022. szeptember 5. éjfél. 

Személyesen ugyanezen a címen lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra, munkanapokon: hétfőtől csütörtökig, 8-16 óráig, pénteken 8-13 óráig, illetve erre a kijelölt intézményekben is van erre mód, fontos azonban tudni, hogy a tanulói jogviszonnyal nem rendelkezők beadványát az iskolák nem kötelesek fogadni.

- A jelentkezéssel kapcsolatos részletes információk elérhetők az Oktatási Hivatal honlapján, a www.oktatas.hu felületen megtalálhatók továbbá az érettségi vizsgatárgyak nyilvános anyagai, a vizsgakövetelmények, a vizsgaleírások, és a vizsgákra való jelentkezési lap is, a rendszer megnyitását követően - közölte a Kormányhivatal.

Fizetendők

A vizsgázónak - vizsgatárgyanként - a középszintű érettségi vizsgáért az adott évre érvényes kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 15 %-ának megfelelő (30.000 Ft), az emelt szintű érettségi vizsgáért az adott évre érvényes kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 25 %-ának megfelelő, ezer forintra kerekített összeget (50.000 Ft) kell fizetnie.  A térítésmentes vizsgajelentkezés feltételeiről az Oktatási Hivatal honlapján lehet tájékozódni. 

 

 

 

Címkék#érettségi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában