Közeledik a város napja

2022.08.02. 19:31

Ötleteket várnak, ki legyen idén Mágocs díszpolgára

A legfiatalabb baranyai város, Mágocs, a város napjára készül.

Zsigmond József

Forrás: Mágocs város facebook oldala

Szeptember 10-én, a szüreti rendezvénysorozat keretében adja át az önkormányzat a Mágocs város díszpolgára és a Mágocs városért kitüntető címet.

Az önkormányzat arra kéri a helyieket, hogy tegyenek javaslatokat eme megtisztelő címekre. Korábban a díszpolgári címet Teufel Franz, Mágocs település monográfiájának megírója, valamint Balatoni Mátyás az első magyarországi Kodály Zoltán nevét viselő mágocsi kórus egykori karnagya, egyházzenész, zeneszerző kapta.

Mágocs város díszpolgári címe annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával vagy életművével hozzájárul Mágocs város jó hírnevének öregbítéséhez, míg a Mágocs városért kitüntető cím olyan személynek, közösségnek, egyesületnek adható, akik a sport, kultúra, oktatás, gyógyítás, közigazgatás vagy gazdaság élet terén sokat tettek a város fejlődéséért.

Az írásos, indoklással ellátott javaslatokat személyesen vagy levélben lehet leadni a mágocsi hivatalban (Mágocs 7342, Szabadság u. 39), vagy az [email protected] címre küldhető el. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában