Kutya meleg van

2022.08.01. 15:00

Pancsolás és fagyi hoz enyhülést az ebeknek

A kánikulában könnyen hőgutát kaphatnak négylábú kedvenceink.

R. B

Az állatorvosok azt javasolják, hogy körültekintően válasszuk meg a séta időpontját és lehetőleg kora reggel és késő este vigyük magunkkal hosszabb csatangolásra kutyánkat. Persze ezt nem mindig lehet megoldani és van, hogy a sétára csak rekkenő hőségben nyílik lehetőségünk. Ilyenkor jön jól, hogy a megyeszékhely bővelkedik szökőkutakban, hiszen mint képeinken is látható az ebek előszeretettel hűsítik magukat a csobogó vízzel, amennyiben erre van lehetőségük. 

Sokan a nagy melegben fagy­lalttal is kedveskednek túlhevült ebüknek, ám ennél okosabb megoldás, ha egy kis műanyagdobozban friss, de nem jéghideg ivóvizet kérünk kedvencünk számára, és a séta során, lehetőségeinkhez mérten, árnyékban kerüljük ki a napsütötte betonfelületeket. 

Séta közben nem csak a kutya folyadék utánpótlására érdemes figyelmet fordítanunk, amennyiben szereti a vizet, nyugodtan beengedhetjük pancsolni, ha egy szökőkút vagy tó kerül az utunkba. Azoknak a kutyáknak is van ideális megoldás, amelyek a légkondicionálóval nem rendelkező nagyvárosi lakásban élnek: létezik ugyanis olyan matrac, amely a beletöltött zselés anyag segítségével –  hideg víz és áram használata nélkül – a külső hőmérséklethez képest 8-10 fokkal hűvösebb érzetet biztosít a ráfekvő állat számára. Egy ilyen matrac mindenképpen szerencsés választás a városi kutyusok számára, akiknek a kertes házban lakó társaikkal ellentétben, nincs lehetőségük egy árnyékos helyen gödröt ásni maguknak.

Címkék#séta#kutya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!