Döntött a testület

2022.08.26. 18:30

Segéllyel próbálják ellensúlyozni a rezsiemelést

A település önkormányzata konkrét intézkedéseket hozott a megemelkedett rezsiköltségekre választ adva.

Zs. K.

Fotó: AS

Mivel a családok pénztárcáját is jelentősen megterheli az előttünk álló időszak, ezért az egyszeri évkezdési támogatás mértékéről döntött a szalatnaki képviselő-testület. Az óvodások számára 25, az általános iskolások számára 40 ezer forint támogatást adnak, emellett rezsiemelési segélyt is biztosítanak a gázzal vagy villannyal fűtőknek, ennek mértéke megegyezik a szociális tűzifa egy családra jutó mennyiségének értékével.

A moziterem halotti megemlékezésre fűtési időszakon kívül ingyenesen, fűtési időszakban pedig 20 ezer forintért bérelhető ki. Emellett a közfoglalkoztatás dolgozói létszámának csökkentése miatt szigorúbban veszik a zöldterület-kezelési szabályzatot, amely minden lakost érint, hiszen ingatlanja előtt a fűnyírásról, valamint csatorna- és járdatisztításról gondoskodnia kell.
Az önkormányzat ezen kívül a hivatal épületére napelemes rendszer felhelyezését tervezi a fenntartási költségek csökkentése érdekében. A szociális gondozók számára pedig egy helyiséget biztosítanak a hivatalban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!