Vigalom a püspökvárban

2022.08.11. 17:09

Újra szól majd a jazz a palotakertben

Gyermekkorom egyik kedvenc filmjét a Gül Babát idézi meg a Püspöki Palota kertje, ahová csak kiváltságos alkalmakkor – a Püspökvári Zenés Esték keretében – juthatnak be kívülálló pécsiek, baranyaiak.

Mészáros B. E.

Fotó: AS

Nyaranként három ilyen alkalom van, számomra pedig most jön a legkedvesebb, a jazzműsor. Mert ebben a csodás természetes környezetben a jazz is egészen másként szólal meg. 

Augusztus 25-én csütörtökön 19 órakor lesz a nagy esemény, a Budapest Jazz Orchestra Combo vendégjátéka, olyan ismert jazzmuzsikusokkal a frontvonalban, mint Kollmann Gábor szaxofonos, Hárs Viktor bőgős vagy Gájer Bálint énekes. A műfaj bennfenteseinek azonban a többi szereplő is minőségi zenét ígér: Koós-Hutás Áron trombitás, Juhász Attila zongorista, Serei Dániel dobos és nem utolsósorban Urbán Orsolya énekesnő. 

A Budapest Jazz Orchestra Combo népszerű jazzslágereket értelmez újra és műsorukban többek között Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Tony Bennett, Phil Woods, Freddie Hubbard, Cannonball Adderley számok kelnek új életre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!