Folytatják a hagyományt

2022.08.20. 15:19

Vajszlói dinnyét vittek a beteg gyerekeknek

Mohay Réka

Illusztráció

Fotó: Szendi Péter

Egy egész kis teherautónyi mézédes vajszlói dinnye gyűlt össze helyi termelők felajánlásából, melyet beteg gyermekeknek szállítottak el.

A település polgármesterével, Horváth Istvánnal az élen péntek délelőtt szállították a gyümölcsöket Pécsre. 

A bőséges adag egy-egy részét a pécsi Tölösi Péter Alapítványnak, a gyermekklinika onkológiai osztályának, valamint a gyermeksebészetnek ajánlották fel.

A gyermeksebészeten az egészségügyi dolgozók is besegítettek a rakomány kipakolásában, nem is akárhogy. Egy kerekes ágyat pakoltak meg a vajszlói lédús dinnyékkel, így sikerült az épületen belül elszállítani a felajánlásokat.

– Jó érzés volt látni, hogy a termelők óriási örömmel adták a dinnyét a jó célra, még sokkal többet is, mint amennyit kértünk 

 – mondta el Horváth István polgármester.

A kezdeményezést már évekkel ezelőtt útjára indították, a járvány miatt azonban az elmúlt két évben ki kellett hagyni az akciót.

– Szerettük volna a hagyományt folytatni és úgy tűnik, jövő nyáron is bőven akad majd dinnye, amit a termelőink felajánlanak a gyermekek számára – számolt be a település vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!