Magasba emelték a gyerekeket

2022.09.24. 12:21

A gyermekvállalás és a családalapítás fontosságára hívták fel a figyelmet a szervezők (Galéria)

Minden eddiginél több település csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány ötödik évben megszervezett országos akciójához a Gyereket a Magasba! kezdeményezéshez, amely családi napok keretében, és egy közös gyermekemeléssel hívta fel idén is a figyelmet a gyerekvállalás, és a családalapítás fontosságára.

Zs. K.

A csatlakozó városok között volt idén Pécs is, a családokat a Zsolnay negyedbe várták, és több szórakoztató programmal is készültek számukra a szervezők szombaton. 

Délelőtt fél 10-kor ringató foglalkozással várták a kicsiket, majd a Bóbita Bábszínház interaktív bábszínházi játékkal szórakoztatta a résztvevőket. Emellett kézműves vásár, zeneovi, Tamás Éva Játéktára koncert is színesítette a délelőttöt. A gyerekek számára kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, csillámtetoválással is készültek a szervezők.

Az elmúlt négy évben több tízezren vettek részt a gyerekemelésen, ami háromszor hagyományos keretek között, egyszer pedig a vírusjárvány miatt rendhagyó módon, az online térben valósult meg. A gyerekemelések során az elmúlt négy évben velük tartott többek között Csobot Adél előadóművész, Istenes Bence és Mádai Vivien műsorvezetők, Kiss Gergő olimpiai bajnok vízilabdázó, Lékai Máté válogatott kézilabdázó, és felesége, Kiss Ramóna, vagy éppen Szirányi Bence válogatott jégkorongozó, akik mind magasba emelték gyerekeiket. A program fővédnöke Böjte Csaba.

Pécsen is sokan emelték magasba a gyermekeiket. Hogy sikerült-e megdönteni a tavalyi rekordot, az napokon belül kiderül, hiszen a szervezők összesítik, hogy a különböző helyszíneken milyen részvétellel zajlottak a programok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!