Terelőúton közlekednek majd

2022.09.15. 12:01

A helyi buszjáratokat is érintik a Pécs Pride miatti forgalomkorlátozások

A helyi közösségi közlekedést érintő ideiglenes forgalomkorlátozásokra is kell számítani 13.00 és 20.00 óra között a szombati a II. Pécs Pride-felvonulás idején – írja közleményében a Tüke Busz Zrt.

bama.hu (forrás: Tüke Busz Zrt.)

Fotós: Havran Zoltán

Forgalomkorlátozás 13.30 és 16.00 óra között: lezárják a Klimó Gy. utca északi részét, a Barbakánt (ideértve a körforgalmat is) és az Aradi vértanúk útját, ezért az érintett 30, 130, 32, 34 és 35-ös jelzésű autóbuszok a jelzett időszakban terelőútvonalon közlekednek.

30 és 130-as vonal: Az autóbuszok a Klinikák felé a Kórház tértől a Hungária út - Petőfi utca, majd az Alkotmány utca megállótól eredeti útvonalon, a Klinikáktól a Főpályaudvar irányába ugyanezen az útvonalon közlekednek..

Kimaradó megálló: Kodály Zoltán utca (Klinikák felé), Barbakán (Főpályaudvar felé).

32-es vonal: Az autóbuszok a Kórház tértől a Hungária út - Petőfi utca - Bálicsi út - Angster József utca - Surányi út - Magaslati út - Tettye, Havi-hegyi út útvonalon közlekednek, majd ugyanezen az útvonalon térnek vissza a Főpályaudvarra.

Kimaradó megálló: Barbakán, Alagút, MTA-székház, Jurisics Miklós út, Szőlőskert, Damjanich u.

Ideiglenes megállók (mindkét irányba): Csillagvirág utca, Kisszkókó dűlő, Petőfi ház, Surányi Miklós út, Pálosok (a Tettye irányába a 33-as járat megállója).

34 és 35-ös vonal: Az autóbuszok a Mecsek felé a Kórház tértől a Hungária út - Petőfi utca - Bálicsi út - Angster József utca - Surányi út, a Pálosok megállótól eredeti útvonalon haladnak. A Főpályaudvar felé ugyanezen az útvonalon közlekednek a járatok.

Kimaradó megálló: Barbakán, Alagút.

Forgalomkorlátozás 14.00 és 17.00 között: lezárják a Kálvária utcát (Alagút is érintett), ezért a 33-as jelzésű autóbuszok terelőútvonalon közlekednek:

Az Árkád megállótól a Rákóczi út - Alsómalom utca - Nagy Lajos király útja - Petőfi utca - Bálicsi út - Angster József utca - Surányi út - Magaslati út - Tettye, Havi-hegyi út útvonalon, majd ugyanezen az útvonalon a Zsolnay-szoborig vissza, ezt követően az Árkád - Alsómalom utca - Nagy Lajos király útja - Vásárcsarnok - Főpályaudvar útvonalon közlekednek a járatok.

Kimaradó megálló mindkét irányba: Rákóczi út (Tettye irányába), Búza tér, Ágoston tér, Tettye utca, István utca, Alagút.

A Főpályaudvarról 16.25-kor induló 33-as járat az Árkád megállótól a Rákóczi út - Alsómalom utca - Nagy Lajos király útja - Zsolnay-szobor - Klimó György utca - Aradi vértanúk útja - Alagút útvonalon, ezt követően eredeti útvonalon közlekedik.

A Tettye, Havihegyi útról 1.:45-kor induló 33-as autóbusz az Alagút megállótól az Aradi vártanúk útja - Klimó György utca - Kórház tér - Zsolnay-szobor - Árkád - Alsómalom utca - Nagy Lajos király útja - Vásárcsarnok - Főpályaudvar útvonalon közlekedik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában