Fejlesztés

2022.09.11. 09:00

A kézilabda-munkacsarnok előtt is megújul az út

A Berek és Irinyi utcák aszfaltozása határidőre, iskolakezdésre befejeződött, a Bétai elkerülő útnál a csapadékos időjárás miatt pár napot csúsztak a munkálatok, de várhatóan a kopóréteg a héten itt is elkészül, a kézilabda-munkacsarnok építéséhez kapcsolódóan pedig a Függetlenség utcában a terv szerint a jövő héten indul az aszfaltozás.

W. K.

Fotós: Kiss Annamarie

Mint ismeretes, Komló egyike annak a kilenc településnek, amely sikeresen pályázott kézilabda-munkacsarnok építésére. A Nemzeti Sportközpontok által bonyolított beruházás során az iskolai és az élsportot kiszolgáló modern sportcsarnok épül a szilvási városrészben – a 2000 négyzetméteres épület közműcsatlakozását nemrég végezték el a szakemberek. 
 

Mint ismeretes, a csarnokot eredetileg a Nagy László Gimnázium területére tervezték, ám annak adottságai nem bizonyultak megfelelőnek, így a létesítményt az ettől a területtől nem messze álló Szilvási Általános Iskola hátsó udvarán építi fel a magyar állam. 
A komplexumban, amely meghatározó építménye lesz a városrésznek, egy 1000 négyzetméteres küzdőtér és egy 150 férőhelyes, kiszolgálóhelyiségekkel ellátott nézőtér kap majd helyet. Az udvaron, a korábbi garázs helyén parkolókat is kialakítanak. 
 

A csarnokhoz vezető Függetlenség utcát augusztus utolsó napjaiban lezárták – az új épületet az úttest megbontásával rákötötték a közműhálózatra. Most, hogy a munkafolyamat lezárult, a friss aszfaltburkolat leterítésére sor kerülhet az utca bölcsőde és munkacsarnok közötti szakaszán. 
Az építkezés a tetőszerkezettel folytatódik a Március 15. utca felőli domboldal támfallal való megerősítését követően. 
 

A januárra megépülő létesítmény nemcsak a kézilabdázók szakmai munkáját segíti, de a komlói általános és középiskolások testnevelésóráinak is helyszíne lehet. 


Képünk illusztráció. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában