Összefogással készítik el a vészforgatókönyvet

2022.09.26. 07:00

A közvilágítás korlátozása elkerülhetetlen, de az uszoda év végéig biztosan üzemel

Költségmegtakarítások özönét, vagy bevételnövelések lehetőségeit megfogalmazó veszélyhelyzeti forgatókönyv készül Komlón – ehhez várja a városban élők javaslatait, ötleteit Polics József, Komló polgármestere.

W. K.

– Nagyon nehéz időszak áll előttünk, legyen az egyén, család, kisebb vagy nagyobb közösség, úgy gondolom, hogy mindenki meg fogja érezni az elhibázott európai uniós döntésnek, illetve ennek a háborúnak a következményeit, ezért egy Komlóra jellemző összefogásra, együtt gondolkodásra hívok mindenkit – fogalmaz felhívásában a polgármester.
Kiemelte, hogy bölcsődét, óvodát, oktatási, nevelési intézményt nem szeretnének korlátozni, ugyanakkor vannak területek, amelyeknél szükségesek lesznek a szigorítások. 

– A legnagyobb kiadási tétel a közvilágítás, ezen a területen biztosan kell korlátozásokat bevezetni – vázolta fel a költségmegtakarításra irányuló elképzeléseit a polgármester. Szakemberek bevonásával mérlegelik, hogy ennek megvalósítására milyen műszaki megoldások jöhetnek szóba.

– Hozzá kell nyúlni a kulturális, valamint a sportolást, mozgást biztosító intézmények költségeihez, de az biztos, hogy a sportközpont az uszodával ez év végéig üzemelni fog – közölte Polics József. Arra kérve a komlóiakat, hogy vegyék minél többen igénybe a létesítmény szolgáltatásait, ezzel is hozzájárulva annak működéséhez.
A tervek szerint a polgármesteri hivatalban is várhatók korlátozások, de ez az ügyfélfogadási időszakot nem érinti, azt nem kívánják csorbítani.

– A sport területére is készül egy intézkedési csomag, ennek tartalma az elkövetkezendő hetek egyeztetéseitől függ – vázolta a helyzetet a polgármester. Hangsúlyozva, hogy a Közösségek Háza működéséhez nem nyúlnának, és a lakosság terheit se szeretnék növelni, azaz adóemelésre nem kerül sor.

A vészforgatókönyvhöz az ötleteket, javaslatokat, támogató gondolatokat a [email protected] e-mail-címre küldhetik a komlóiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában