Madárleltár

2022.09.03. 15:40

A távcső elé került az énekes hattyú és a sarki partfutó

Augusztusban befejeződött a 2021. évi madárfaunisztikai adatok rendszerezése - áll a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület hírlevelében.

bama.hu (forrás: madártani egyesület)

Az önkéntesek tavaly 2825 jelentést küldtek be a számítógépes nyilvántartás számára. A jelentések összesen 21 400 adatot tartalmaztak. A terepbejárások 195 baranyai település közigazgatási területét érintették. A felmérések során 219 madárfaj előfordulását bizonyították. 

A megfigyelt madarak összes száma 961 752 példány volt. A megyében ritkának számító fajok közül az alábbiak kerültek a távcsövek elé: füles vöcsök, batla, énekes hattyú, vörösnyakú lúd, vörös ásólúd, halcsontfarkú réce, fakó rétihéja, parti lile, tavi cankó, kőforgató, kis sárszalonka, fenyérfutó, sarki partfutó, sarlós partfutó, vándorpartfutó, sárjáró, vékonycsőrű víztaposó, ékfarkú halfarkas, uráli bagoly, réti fülesbagoly, fenyőszajkó, búbos cinege, örvös rigó, rozsdástorkú pityer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában