Plakáton az örök igazság

2022.09.06. 17:31

A zenekar hatalmas üzenete a pécsi Búza téren

M.B.E.

A 6-os úton a városba érkezőket évek óta egy 10x10 méteres hatalmas plakát fogadja a Búza térnél, a Corso Hotel oldalán. A támogatói jóvoltából kihelyezett Pannon Filharmonikusok molinó frissült a nyáron, s rajta pár sor látható: „morális örök-mozgó: amit nem emelsz – szüntelen – süllyed”.

Többen érdeklődtek, hogy mit takar ez a különös idézet? Megkérdeztük Horváth Zsoltot, a zenekar igazgatóját és a következő választ kaptuk.

– Fodor Ákos haikuja Dávid Norbert Reggeli haiku című festményének részletén látható. A tíz éve rozsdásodó vasbeton környezet talán ki is emeli a mondanivalót: egy olyan időszakban, amikor azt érezzük, hogy romlik az életminőségünk, különösen fontos odafigyelni arra, hogy tudatosan megőrizzük közös értékeinket. A Pannon Filharmonikusok, ahogy a zene is, mindenkié.

A zenekar húsz éve zajló fejlődésének alapja az a felismerés, hogy a minőséget csak a színvonal folyamatos emelésével lehet megtartani. Ehhez erő, támogatás kell! Erre hívjuk fel a reggeli araszolásban kitekintő pécsiek figyelmét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!