Megújulnak a tantervek

2022.09.26. 18:30

Akár egy év alatt szerezhetnek mesterdiplomát a hallgatók

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara jelentősen megújítja a Marketing, a Pénzügy és a Vezetés és szervezés mesterképzési szakjainak tanterveit, amelyek már 2023. februártól életbe lépnek.

bama.hu (forrás: pte)

Az új tantervek legfontosabb jellemzői a rugalmasság és a személyre szabhatóság, és fontos újítása, hogy felépítésének, oktatásszervezési megoldásainak, valamint a tantervbe épített speciális kreditelismerési lehetőségeknek köszönhetően nappali tagozaton lehetővé teszi, hogy a kiemelkedően teljesítő hallgatók akár 2 félév alatt, esetleg munkavégzés mellett szerezzék meg mesterdiplomájukat.

A megújított marketing, pénzügy és vezetés és szervezés mesterszakok továbbra is a jelenlegi jogszabályi környezethez igazodnak, így eredendően 4 féléves képzési idővel kerülnek meghirdetésre, a diplomához változatlanul 120 kredit összegyűjtése szükséges.

A hallgató egyéni tanulmányi ideje azonban lehet 4 félévnél rövidebb, amennyiben a szükséges kreditmennyiséget hamarabb összegyűjti. Ebben nagy segítséget jelenthet az intézmény általi rugalmas kreditelismerés (melynek két legfőbb indoka a képzés profiljába illő munkatapasztalat, valamint a más intézményben vagy vállalati és egyéb képzésekben megszerzett és a szakhoz illeszkedő kompetenciák), valamint az órarendek oly módon történő összeállítása, hogy azok a hallgatók, akik vállalják a töbletterhelést felvehetik két félév tárgyait is egy félév alatt.

Címkék#pte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában