Online egyeztetést indít a város

2022.09.27. 14:30

Az eddigi zakatoló szerelvény helyett villamos mozdony járhat a pécsi kisvasúton

A mecsekoldali fejlesztésekről indítanak online társadalmi egyeztetést Pécsen - jelentették be kedden a városházi sajtótájékoztatón.

bama.hu (forrás: MTI)

Forrás: MW

Fotós:

Péterffy Attila polgármester a pécsi városházán rendezett sajtótájékoztatón közölte: a 2021-2027-es európai uniós fejlesztési ciklusban az önkormányzat kiemelten szeretné kezelni a mecsekoldali fejlesztéseket, ezzel kapcsolatban pedig a helyhatóság EU-s finanszírozású beruházásait koordináló Pécsi Városfejlesztési Nzrt. (PVF) már meg is határozta a főbb irányokat - írta az MTI.

Fotós:                                      / Forrás: MW

Beszámolt arról, hogy az "Aktív Pécs - Megújuló Mecsekoldal" elnevezésű folyamat keretében az előzetes elképzelések szerint tíz akcióterületen hajtanának végre beruházásokat. A konkrét tervezés, illetve a meglévő tervek elmélyítése előtt azonban szeretnék megtudni a városban élők, dolgozók, tanulók, a településhez kötődők véleményét is.

Az online kérdőíveken megmutatkozó vélemények alapján születnek majd meg a konkrét döntések - jelezte -, azaz akár új fejlesztési projektek is bekerülhetnek a tervek közé és előzetesen elképzelt fejlesztéseket is törölhetnek a programból, ha a többség úgy határoz a társadalmi egyeztetésen.

Az elképzelések között szerepel a Mecsekoldalban fekvő állatkert és a már elbontott egykori vidámpark között futó kisvasút bővítése és villamosítása, a Mandulás park és játszótér, valamint az azzal szomszédos, már lebontott kemping területének fejlesztése, a tévétorony környezetének további megújítása.

A kérdőíven válaszolók - egyebek mellett - véleményt mondhatnak a volt vidámpark területének jövőjéről, a népszerű kilátóhelyként is funkcionáló Niké-szobor környékének rendezéséről, egy mecseki libegő megépítéséről, az erdei kerékpáros közlekedés fejlesztési irányairól is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában