Közös érdek a turizmus fejlesztése

2022.09.28. 15:30

Az élményszerzést állítják a középpontba

A Baranya Megyei Önkormányzat és Ibafa Község Önkormányzata alkotta konzorcium 171,7 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Zselic-dombság turisztikai célú fejlesztésére.

bama.hu

Forrás: ibafa.kornyeke.hu

A nemzetközi trendekhez hasonlóan Magyarország turizmusában is megfigyelhető a természetjáró, aktív utazások iránti növekvő igény. Az utazók manapság a passzív pihenés helyett egyre inkább keresik az autentikus élményeket, s ezt többek között természeti értékekkel rendelkező területeken találják meg. Ilyen terület a Dél-Zselic, ahol csodálatos környezetben, a természet ölelésében lehet kikapcsolódni. Változatos természeti adottságok mellett kulturális emlékek is nagyszámban találhatóak itt. A TOP projekt keretében a Zselic Baranya megyei része két új attrakcióval bővül.

Az egyik: a Zselic legmagasabb pontján egész évben ingyenesen látogatható, 9 szintes kilátó épül az ország legjelentősebb túraútvonala, az Országos Kéktúra út mentén.

A térség másik új attrakciója az országban egyedülálló, a dohányzás történetének jelentős kultúrtörténeti értéket képviselő emlékeit bemutató, megújuló ibafai kiállítás lesz. A fejlesztés, a fogyasztói igényekre reagálva az élményszerzést állítja a középpontba, korszerű múzeumtechnológiai eszközök alkalmazásával. A kiállítás a Janus Pannonius Múzeum és a Pécsi Egyházmegye gyűjteményére épít, melynek egyediségét az aktív részvételre és az érzékelések széles tárházára hagyatkozó interaktivitás adja. Jelen TOP támogatási forrás a bútorok, berendezések, a bemutathatóságot szolgáló eszközök és szolgáltatások beszerzésére irányul.

Őri László, a Baranya megyei Önkormányzat elnöke elmondta, a most kezdődő beruházások a Zselicben jól illeszkednek a megye turizmusfejlesztési stratégiájába, mely a 2030-ig elérendő célokat hivatott kijelölni. A megye turizmusának fejlődése közös érdek, így a következő időszak nem csak az állami, önkormányzati, közösségi projektekről és azok céljairól fog szólni, fontosnak tartjuk, hogy a magánszereplők és magánszféra elképzelései is helyet kapjanak a fejlesztési elképzelésekben, mondta a megyei elnök. Őri László kiemelte, a most megvalósuló beruházások tovább színesítik a megye turisztikai kínálatát.

Forrás: ibafa.kornyeke.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!