Férfi szerepben

2022.09.19. 19:00

Ismét találkozókra várják a férfiakat

W. K.

Fotó: Löffler Péter

A nyári szünetet követően ezen a héten újraindulnak a Pécsi Egyházmegyében a férfitalálkozók: mint ismeretes, a Felföldi László pécsi megyéspüspök kezdeményezésére 2021 őszén életre hívott rendezvénysorozat rendkívül nagy népszerűségnek örvendett az első évadban. Az egyházmegye hét településén, Pécsett, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron tartott találkozókon a férfiakat, a férfiak nagy sorskérdéseit állították előtérbe. Az első évadban a férfi mivolt, a férfisors, a férfi és a munka, a férfi és a jellem témája volt a tematika vezérfonala. A négy nagy témában érintették a test és lélek, a fiúk nevelése, a családfői szerep, a szenvedély és erő, a magány és barátság, egészség és betegség, valamint a lelkiségi élet kérdéseit.

A 2022 szeptember 22-én Pécsett startoló új évadban az emberi- és isteni szót, a férfi lélek félelmeit és reményeit, kudarcait és sikereit veszik górcső alá az Egyház és a nagyvilág szemüvegén keresztül. - A találkozókra szeretettel várunk minden érdeklődőt, egyben kérjük, hogy felekezeti hovatartozástól függetlenül hívják meg ismerőseiket, barátaikat, munkatársaikat, szomszédaikat, tehát bárkit, akit érdekelhetnek a férfi lét témái - áll a Pécsi Egyházmegye felhívásában. 

Újdonság, hogy az új évadban rövidebbek lesznek az előadások és az ott hallottakat csoportosan vitatják meg a férfiak.

Az új évad sorozatának első előadására Baranya megyében Pécsett szeptember 22-én és 23-án kerül sor, Mohácson szeptember 30-ára várják az érdeklődőket,  Szigetváron pedig november 4 -én tartják a találkozót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!