Méltón ünnepeltek

2022.09.21. 16:30

Jó hangulatban teltek a programok Szederkényben

Augusztus közepétől szeptember közepéig több programból álló rendezvénysorozattal ünnepelte Szederkény a falu fennállásának 750. évfordulóját.

Forrás: Szederkényi Önkormányzat

A helyieket, az elszármazottakat, és a környező települések lakóit először az augusztus 20-i hétvégére várták, amikor is térségi nyugdíjas találkozóval, kulturális programmal, a Falusi Vendégfogadók 14. Nemzetközi Sütő-főző Fesztiváljával, tájház átadóval, az Első Szederkényi Parasztolimpiával, gálaműsorral, rally bemutatóval és utcabállal készültek a szervezők. 

Az ünnepi rendezvénysorozat része volt az augusztus 27-i Szederkényi Sváb Zenei Fesztivál a német önkormányzat szervezésében, valamint a hagyományos Szüreti Fesztivál, amelyet az elmúlt hétvégén tartottak meg az augusztus 21-ről elhalasztott Best of Geszti koncerttel együtt. Az időjárás nem volt mindig kegyes a szervezőkhöz és a résztvevőkhöz, ennek ellenére valamennyi programon szép számmal vettek részt a látogatók, és jó hangulatban teltek a rendezvények. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!