Inspiráljuk egymást tanulással!

2022.09.14. 16:30

Jön a Pécsi Tanuló Város Fesztivál szeptember 22-24. között

Immár hat esztendeje annak, hogy Pécsett számos szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy olyan Tanuló Fesztivált szervezzen a Pécsi Napok részeként, melyben a tanulás a felfedezés, öröm, megismerés és kíváncsiság kifejezése.

bama.hu

Fotó: Shutterstock

Az először megrendezett esemény interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját (Global Learning City Award), melyhez kapcsolódóan a város vezetése vállalta, hogy minden esztendőben tanuló fesztivált szervez. A kezdeményezést támogatja a Pécsi Tudományegyetem és a tanulás, valamint az egyéni és közösségi képesség-fejlesztés mellett elkötelezett oktatási, tudományos, kulturális, művészeti, gazdasági, sport, természetvédő szervezetek és intézmények, felekezetek és nemzetiségek.

Az idei program mottója:

INSPIRÁLJUK EGYMÁST TANULÁSSAL!

A tanulás értéke és haszna a környezet, a kultúra és a gazdaság kölcsönhatásában

Pécsett a belvárosban (Széchenyi tér, Kossuth tér, Civil Közösségek Háza) és több városrészben szeptember 22-24. napokon szakmai rendezvényekkel, előadásokkal valamint fesztivál-programmal 10.00 – 18.00 óra között számos formában, tevékenységgel a közösségi tanulásért tanuló közösségekkel várják az érdeklődőket.

Ebben az évben a tanulást, annak folyamatát és tartalmát az alábbi, az UNESCO által is meghatározott fenntarthatósági szempontok szerint vizsgálják a rendezvény keretében:

Érték, hagyomány és identitás a tanulásban 
Okos város – Kreatív város – Tanuló város kapcsolatok
Inklúzió - Integráció  -  Elköteleződés a tanulásban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!