Elsődleges a kiváló minőség

2022.09.25. 19:40

Két villányi bor is az Országház Bora lett

Idén hatodik alkalommal hirdették meg az Országház Bora versenyt, amelyen a Villányi Borvidék borai is szép eredményt értek el.

Zs. K.

A  díjkiosztóra pénteken került sor a Parlament Vadásztermében. A 2017 óta évente megrendezésre kerülő verseny célja kiválasztani azokat a kiváló magyar borokat, amelyek az Országgyűlés hivatalos eseményein, illetve reprezentációs ajándékként méltón képviselik a magyar borkultúrát. Az idei válogatóra a meghirdetett kilenc kategóriában 181 palack érkezett 89 pincészettől, 19 történelmi magyar borvidékről. A versenyre benevezett tételeket a magyar borászat és borkultúra ismert személyiségeiből álló rangos zsűri értékelte, és rangsorolta a nemzetközi 100 pontos, pozitív bírálati szempontrendszer szerint.

A villányi borvidék két borásza is első helyezést ért el borával: kékfrankos kategóriában Riczu Tamás Borászatának 2019-es évjáratú Villányi Kékfrankosa lett a legjobb, cabernet franc kategóriában pedig a villányi Maul Zsolt Prémium Winery ért az első helyre 2018-as Lator Villányi Franc borával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!