Menetrend szerint közlekednek majd

2022.09.10. 13:41

Különleges retró vonatok érkeznek Pécsre szeptember közepén

A nagy sikerű hatvani és balatoni retró hétvégék után, szeptember 17-én és 18-án, idén utoljára Pécs térségében utazhatnak a vasútbarátok múltidéző vonatokkal, ahol korabeli mozdonyok és a hozzájuk tartozó személykocsik állnak forgalomba.

Zs. J.

Fotó: MÁV

Valamennyi Baranya megyei vasútvonalon megjelennek a régi korokat idéző autentikus szerelvények. Számos újdonsággal is találkozhatnak az utasok, például BCmottal és M43-as Kisdácsiával, de emellett forgalomba áll a nemrég felújított M41 2112 pályaszámú, retró festésű Csörgő is. Az eddigi rendezvényeken is nagy népszerűségnek örvendő típusok, azaz Nohabok, Szergejek, Púpos, MDamot, ABbmot és Samu mellett ismételten sínen lesz a legendás 424-es gőzmozdony is. 

Fotós: MÁV

A retró mozdonyok és szerelvények többsége menetrend szerinti vonatokban közlekedik, így az utasok általános díjszabás szerint utazhatnak rajtuk, emellett korlátlan utazást biztosító Pécsi Retró Napijeggyel is készül a MÁV-START. Két étkezőkocsi is közlekedik majd, az egyik Budapest, a másik Szombathely felől, amelyeken az adott korszakra jellemző ételek és italok is megkóstolhatók lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!