Ünnepelt a falu

2022.09.20. 18:31

Lakodalomtól volt hangos Magyaregregy

M. R.

Fotó: Glock Ákos

A hétvégén, szombaton rendezték meg a X. Egregyi Lakodalmas Fesztivált. Sajnos az aznapi esős, zord időjárás nem kedvezett a látványos utcai programoknak, így a terveket módosítaniuk kellett a szervezőknek. Már délelőtt eldőlt, hogy a lakodalmas vonulás idén el kell, hogy maradjon. Emiatt menyasszony és a vőlegény kikérése sem külső helyszínen volt, az esketéssel együtt az Arnold-ház színpadán játszották el a résztvevők. Az idei program szervezésének oroszlánrészét a Magyaregregyi Hagyományőrző Néptánccsoport vezetője, Glock Ákos és a település kulturális szervezője, Lakatosné Dicső Piroska látta el.

A Lakodalom Zengőn innen, Zengőn túl című idei rendezvény a magyaregregyi és a hosszúhetényi néptáncosok közös műsoraival vált igazán egyedivé, eddig ilyenre még nem volt példa. A kulturális műsorokban színpadra lépett a Zombai Hagyományőrző Néptánccsoport, a Hosszúhetényi Népi Együttes a helyi csoportok mellett.

A rendezvény sztárvendégei operettműsorral kedveskedtek a telt házas közönség részére. Oszvald Marika és Bálint Csaba közkedvelt dalokkal készült.

A vacsorát követő bálon a Retro Wery Take zenekar szolgáltatta a zenét a Zengő Várad Rezesbandával kiegészülve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!