Merre menjek?

2022.09.19. 12:30

Lezárták a pécsi Széchényi tér felső részét

B. M.

Legalább 2023 tavaszáig zárva lesz a Széchényi tér felső része, az autós forgalmat a régészeti múzeum beruházása miatt korlátozzák. Azt egyelőre nem tudni, hogy miként óvják majd meg a gránitburkolatot a nagyobb munkagépek használata és az építkezés során.

Az ideiglenes forgalmi rend 2022. szeptember 19-től 2023. májusáig tart majd, aminek következtében a bicikliseknek dzsámi déli oldalán kell közlekedniük, míg a gyalogosoknak lesz fenntartva egy másfél méteres sáv. 

Mint a kialakult helyzet kapcsán megtudtuk, a gépjárművek közlekedése a Hunyadi János utca – Káptalan utca – Szepesy Ignác utca – Janus Pannonius utca útvonalon keresztül lesz lehetséges az alábbiak szerint:

• a Káptalan utca Hunyadi János utca és Szepesy Ignác utca közötti szakasza kétirányúvá válik,

• a Szepesy Ignác utca forgalmi rendje megfordul, az utca a Káptalan utca felől a Janus Pannonius utca felé válik egyirányúvá.

A Hunyadi János utca felől az utca elejére a „Szembejövő forgalom elsőbbsége” táblát, a Szepesy Ignác utca kereszteződésébe az „Elsőbbség a szembejövő forgalommal szemben” táblát helyeznek ki.

Mindezt azonban nem hétfő reggel, bőven az iskolakezdés előtt, vagy éppen óvodai kezdés előtt, vagy éppen a déli órákban tették meg, holott hanem nyolc és kilenc óra között, ráadásul úgy, hogy hiába volt helyszínen több közterület-felügyelettel ellátott mellényt viselő személy, valamint számos munkás ember, képtelenek voltak jelezni előre az autósoknak, hogy forgalmi rend változás is van, ezért sikerült kisebb káoszt is okozniuk.  Azt követően történt változás, hogy lapunk munkatársa is jelezte a problémát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!