Lassítják a forgalmat

2022.09.06. 17:00

Megéri a mérgelődés az építés miatt - új aszfaltszőnyegen autózhatunk

Megyeszerte több helyen végez üzemeltetési és karbantartási munkákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatok forgalomkorlátozásokkal és forgalomlassítással járnak.

Zs. J.

Ahogy arról már a napokban beszámoltunk, hogy Pécsen hol számíthatnak útfelújításra a közlekedők, most azt próbáljuk körbejárni, hogy a baranyai megyeszékhelyen kívül merre dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai.

– Jelenleg érdemes kiemelni, hogy a Bóly–Villány–Siklósi összekötő úton zajló aszfaltozást követő padkarendezési munkákat a bólyi elkerülő úttól Borjádig terjedően, mely sebességkorlátozással és helyi kézi forgalomirányítással jár – említette megkeresésünkre a cég sajtóosztálya.

Mint megtudtuk, útfelújítási program keretében külső kivitelezők végeznek teljes körű burkolatfelújítási munkákat több település közelében, amelyek mind forgalomkorlátozással járnak, így a Szigetvár–Kadarkút összekötő úton Szigetvár belterületi szakaszán (várható befejezése szeptember 20.), Komló–Magyarszék összekötő úton, Komló belterületén a Berek utca és a Sportvölgy utca között (befejezés szeptember 28.), Villány–Újpetre összekötő úton, a Fülemüle csárdától Villánykövesd nyugati belterületi határáig tartó szakaszon (befejezés október 4.), Oroszló–Szentlőrinc összekötő úton Cserdi és Szentlőrinc települések között (befejezés október 6.), Bezedek–Bóly–Töttös összekötő úton (befejezés november 2.). 

Sebességkorlátozást vezettek be

Újpetrén a sebességkorlátozás bevezetését a halálos kimenetelű közúti balesetet követően a település polgármestere kezdeményezte, közölte lapunkkal a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóosztálya. Mint hozzátették, a baleset és a sebesség megválasztása között ugyan nem volt összefüggés, de megelőzési céllal a község központi részén, ahol óvoda, iskola és bolt is található, társaságunk 40 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetett be. A korlátozás csak reggel 6.00–9.00 és 15.00–17.00 órák közötti időszakokban van érvényben, amikor fokozottan kell számolni a gyalogosok, és ezen belül a gyermekek közút környezetében történő megjelenésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!