Focus 45

2022.09.16. 14:01

Megtelt a pécsi fotósok kiállítása

M. R.

Fotó: Zay Ugróczi Iván

Focus 45 címmel nyílt kiállítás a Pécsi Galériában szeptember 14-én. Borbély Tamás, Harnóczy Örs, Kálmándy Pap Ferenc és Marsalkó Péter, a Focus csoport fotóit láthatjuk. A fotográfusok látszatra külön-külön témát dolgoztak fel, de mindegyikük az emberre és környezetére fókuszál. 

Fotós: Zay Ugróczi Iván

Borbély Tamás a zuhanás, közeledés-távolodás, a mozgás közben elmozduló környezet karaktervesztése és a mozdulatlan célpont naturális pontosságú megjelenítője volt, ezúttal sem szakadt el az egymásnak feszülő optikai minőségektől. Lenyomatok című sorozata különleges látványt ígér.

Harnóczy Örs Városi bagatell-sorozata a hétköznapi tárgyak esztétikumát ragadja meg vizuális eszközökkel. Kálmándy Pap Ferenc munkáinak többsége pontos életforma-dokumentáció, melynek előadásmódja és tematikája hatásosan közvetíti életünk utóbbi fél évszázadának középponti kérdéseit.

Láthatunk az idő vasfoga által megtépázott plakátokat, az elmúlás és megújulás gondolatait felvető éjszakai buszmegállók megörökítését. 
Marsalkó Péter Élet című sorozata a szociofotó elemeit sem nélkülözi, s az élet esendőségének gondolatát villantja fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!