Tradíciói vannak a jótékonyságnak

2022.09.07. 08:30

Milliókkal segít beteg gyerekeknek a pécsi Körber

Három alapítvány vehetett át egy-egymillió forintnyi adományt a Körber hétvégi családi napján. A beteg gyermekeket segítő szervezeteket a cég munkavállalóinak szavazatai alapján választották ki.

W. K.

A Körbernél komoly tradíciói vannak a jótékonyságnak: több mint negyedszázados pécsi működésének kezdete óta minden évben változatos módokon támogatja a társadalmi szempontból értékes kezdeményezéseket a városban és környékén. Ezen belül sokéves hagyomány, hogy a szeptember elején tartott családi napon egy-egy millió forintot adományoznak a közösségért dolgozó alapítványoknak vagy más civil szervezeteknek.

Az idei, támogató felajánlásokat gyűjtő Körber családi napon közel 2500 dolgozó és családtag vett részt az Expo centerben.
A cég ezúttal beteg gyermekeken segítő szervezetek jelentkezését várta, ezt követően a három legtöbb szavazatot begyűjtő vehette át az egymilliós csekket. Az egyik kiválasztott a Nevetnikék Alapítvány. Ugyancsak régre nyúlik vissza a kapcsolat a másik adományozottal, az Eurakvilo Alapítvánnyal. A harmadik egymilliót pedig a Beteg Újszülöttekért Alapítvány kapta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában