Autómentes nap

2022.09.22. 10:30

Mohácson is a bringásoké a belváros csütörtökön: hagyjuk otthon az autókat!

Idén is csatlakozott Mohács az Autómentes Nap programjaihoz. Csütörtökön reggeltől lezárják a Széchenyi teret, amit csak a gyalogosok és a biciklisek használhatnak.

bama.hu (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Shutterstock

Az egyre növekvő járműforgalom miatti környezeti, baleseti és városképi problémákra kívánja felhívni az Európai Unió kezdeményezett Autómentes Nap, amit ma rendeznek világszerte.

A program legfontosabb üzenete, hogy autók helyett gyalog, biciklivel vagy a közösségi közlekedési eszközökkel járjanak munkába, iskolába és ügyeiket intézni a települések lakói.

Ugyan a mohácsiak jelentős része már most is naponta kerékpározik, de persze városunkban is vannak, akik kirobbanthatatlanok az autóikból. Elsősorban őket kívánják megszólítani azzal, hogy Mohács idén is csatlakozott a rendezvényhez. 

Csütörtökön délelőtt várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az óvodások és az általános iskolások részére KRESZ-kvízzel és kerékpáros akadálypályával készülnek, s ingyenesen lesznek kipróbálhatók az E-rollerek a Mohácsi Tourinform Iroda jóvoltából.

Lesz Ovis KRESZ és Ovi torna is , a rendezvényhez kapcsolódóan a Mohácsi Rendőrkapitányság déltől három óráig ingyenes kerékpár-gravírozást tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában